Hardhouten vlonderplanken

Voor een goed, duurzaam product is de hardhouten vlonderplanken zeker een mogelijkheid. Dit product wordt vaak gekozen wanneer een natuurlijke uitstraling gewenst is.

Echter zijn ook moderne uitstralingen te verkrijgen met een hardhouten plank. Er is veel keuze in kleur, breedte, vorm en dikte. Hierdoor is er altijd wel een hardhoutsoort die past bij uw situatie en wensen. De planken mogen hardhout genoemd worden wanneer het minimaal 15 jaar in perfecte staat blijft. Veel van deze soorten halen een veel hogere duurzaamheid. Bij correct onderhoud, dat over het algemeen relatief weinig is, verlengt u de levensduur van het hout.

Meerdere varianten

Er zijn meerdere materialen voor een vlonder te verkrijgen. De goedkoopste manier van het bouwen van een vlonder is door gebruik te maken van zachthout. Deze manier is echter niet duurzaam, en het is af te vragen of dit ook op de lange termijn goedkoop zal zijn. Ook composiet is populair. Dit is een verstevigde kunststof. Dit materiaal heeft plenty voordelen, zoals splintervrij, minimale gladheid en een strak uiterlijk.

Echter heeft het ook een specifieke uitstraling. Voordat u een vlonderplank aanschaft, is het aan te raden om alle opties eens goed door te nemen. Zo weet u zeker dat u de beste keuze maakt, en heeft u achteraf geen spijt.